Търсят се 500 души за попълване на Сухопътните ни войски. Командването

...
Търсят се 500 души за попълване на Сухопътните ни войски. Командването
Коментари Харесай

Търсят се 500 души за попълване на Сухопътните ни войски

Търсят се 500 души за попълване на Сухопътните ни войски. Командването за логистична поддръжка и Съвместното командване на специфичните интервенции, съобщи БНР.

Най-много военни се търсят за Командването за логистична поддръжка - 280 души. Заявления се подават до 27 януари. Но това е и най-новата конструкция в армията ни - работи от септември 2021 година. 30 военни се търсят и за Командването на специфичните интервенции - другата нова конструкция в армията. От няколко години те имат и специфичен подготвителен полигон на " Црънча ".

Заявления се подават до 10 февруари. А състезанията и за двете командвания ще са при започване на март.

255 военни търсят и Сухопътните войски. Откъдето напомнят, че преимущество имат и хора, които имат контракт и за непринуден запас.

Изискванията за претендентите остават - като това да не са по-възрастни от 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани.

От МО напомнят, че професионалните военни имат и бонуси като специално обучение, ведомствено жилище, разнообразни типове заплащания. И това обаче с годините не е привличало изключително хора към специалността. Докладът за положението на защитата за 21-ва регистрира, че в Сухопътните войски е най-голям дефицитът на военни. А това оказва отрицателно влияние върху бойната им подготвеност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР